Mannilan Tilan reseptejä

Kaurahiutalepuuro maistuu parhaalta marjojen kera.

Kaurahiutalepuuro

3-4 hengelle

1 l vettä tai maitoa
3 dl kaurahiutaleita
suolaa maun mukaan

Kiehauta vesi/maito, lisää kaurahiutaleet samalla sekoittaen, keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta halutessasi suolalla.


Kaurasuurimopuuro

2-3 hengelle

2 dl kaurasuurimoita
0,5 l vettä
0,5 l maitoa
suolaa maun mukaan

Kaada kaurasuurimot kiehuvaa veteen ja anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt kaurasuurimoihin. Lisää maito. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 40-50 minuuttia. Lisää suola, kun puuro on valmis.

Vinkki! Kaurasuurimoiden turvottaminen vedessä yön yli lyhentää keittoaikaa.


Kaurasämpylät

n. 20 sämpylää

0,5 l vettä
50 g hiivaa
½ rkl suolaa
1 dl öljyä
3 dl kaurajauhoa
n. 7-8 dl vehnäjauhoa

Murenna hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy sekä kaurajauhot. Alusta taikina vehnäjauholla, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä n. 15-20 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä ja paista ne 200 asteessa n. 12-15 minuuttia.


Ohrasuurimopuuro

3-4 hengelle

2½ dl vettä
7½ dl maitoa
2 dl ohrasuurimoita
1 tl suolaa

Kiehauta vesi-maitoseos, lisää ohrasuurimot ja hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä. Kypsymisaika n. 2 tuntia. Mausta puuro suolalla.

Vinkki! Voit nopeuttaa kypsymistä turvottamalla suurimoita vedessä yön yli.


Kauralettuja luomu-mansikkahillolla.

Kauraletut

1 litra maitoa
3 kananmunaa
5 dl lettujauhoja
50 g voita
1,5 tl suolaa

Sulata voi. Sekoita maito ja kananmunat vispilällä kulhossa. Lisää suola ja jauhot vähän kerrallaan ja lopuksi sulatettu voi.

Anna taikinan turvota puoli tuntia ja paista voissa taikinasta kullanruskeita lettuja.

Tarjoa valmiit letut mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

 

Vinkki

Vehnän leseitä voit ripotella jogurtin tai viilin päälle. Ne sopivat mainiosti myös leivontaan, kuten leipä- ja sämpylätaikinaan!