Joulumyyjäisten käsityöt

Kuvassa jouluinen kranssi
Kuivakukkakransseissa joulun sävyjä saa punaisella olkikukalla.

Luonto tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia askarteluun ja kädentaitojen harjoittamiseen. Joulumyyjäistuotteiden valmistuksessa perusperiaatteemme on valmistaa kestäviä, luonnollisia ja laadukkaita käsitöitä. Tuotteemme ovat persoonallisia ja itse kehiteltyjä. Emme ole tainneet koko myyjäishistoriamme aikana löytää yhtä monipuolista myyntipöytää kuin omamme.

Kuvassa joulukranssi
Sininen ikiviuhko muuttaa kranssin ilmettä.

Kuivakukkakranssimme tehdään luonnonmateriaaleista, mitä saadaan omasta metsästä sekä omalla pellolla kasvatetuista kuivattavaksi tarkoitetuista kukista. Metsästä kransseihin löytää mustikan ja puolukan varpuja, katin- sekä riidenliekoa, erilaisia naavoja ja jäkäliä. Pelloilta ja pientareilta poimitaan pietaryrttiä ja kastehelmen kukintoja.

Kuvassa risuista punottuja kuppeja
Tuore koivunrisu taipuu mukeiksi ja kupeiksi.

Kasvatetut kuivakukista yleisin on olkikukka, jota on erilaisina punaisen sävyinä ja valkoisena. Sinistä kransseihin saadaan ikiviuhkosta, vaaleanpunaista ja valkoista kissankäpälästä, helminukkajäkkärästä ja punakärsämöstä, vihreää taas revonhännästä.

Kuvassa risuista punottu nalle ja orava
Parhaimmillaan risusta saa aikaan eläimiä hieman tukevamman rautalangan kanssa tehden.

Risutyöt tehdään tilan omista tuoreista riippakoivuista, jotka kaadetaan talven aikana. Pajutöihin tarvittavat pajut kerätään pientareiden ja järven rannan luonnonpajusta marras- ja maaliskuun aikana. Risutyöt kootaan eri paksuisilla rautalangoilla ja pajutyöt punomalla.

Kuvassa Mannilan tilan luomuohrasuurimoita tontuilla koristelluissa lahjapusseissa
Tonttu-puuropussi on erilainen lahjaidea, tutun joulukukan tai suklaarasian sijaan.

Viljatuotteemme ohrasta ja kaurasta kuuluvat myös myyntipöytäämme. Joulun aikaan on saatavilla myös vuosien takaa tuttuja tonttu-puuropusseja. Pussi sisältää puoli kiloa ohrasuurimoita ja ohjeen jouluisen ohrapuuron tekoon.