Myyjäismokat

Myyjäisissä käynnin saa ehkä kuulostamaan meidän kokemuksella helpolta ja mutkattomalta. Voin kuitenkin kertoa, että myös niitä mokia on tullut matkan varrella tehtyä. Muistan eräät myyjäiset ennen älypuhelin aikaa, kun joulumyyjäispaikan varmistus puhelimella ei ollut helppoa paikan päältä. Olimme kuitenkin hyvissä ajoin liikenteessä, sillä oli tarkoitus jättää osa porukkaa myymään ensimmäiseen paikkaan ja toiset sitten taas toiseen paikkaa.

Innokkaana saavuimme paikalle kylän työväentalon pihaan joulukuun lumiseen ja vielä hämärään aamuun. Työväentalo oli vielä hiljainen, kun odottelimme rauhassa, sillä olimme hyvissä ajoin liikenteessä. Aamun valjetessa aloimme jo hieman huolestua, että kylläpäs talkooväki saapuu myöhään paikalle, kun lumityötkin pihassa olivat tekemättä. Siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt jo olla menossa toiselle myyntipaikalle alkoi epäilyttää, että jospa emme olekaan oikeassa paikassa? Epäilys kävi sen verran suureksi, että päätimme käydä kylän nuorisoseurantalon pihassa kääntymässä. Ja niinhän se oli, nuorisoseurantalon pihassa oli täysi tohina päällä. No, aivan hyvin me sinne toisiinkin myyjäisiin ehdimme.

Täytyy tunnustaa, että samoissa myyjäisissä kävi myös toinen moka, allekirjoittanut unohti kotiin lähdön tohinassa kassan narikan naulakkoon. Täytyy kyllä sanoa, että vajaan kymmenen kilometrin matka takaisin myyjäispaikalle, ei ole koskaan tuntunut niin pitkältä. Loppu hyvin kaikki hyvin, kassa oli edelleen koskemattomana narikassa ja myyjäispaikallakin vielä väkeä niin, että ovet olivat avoinna.

Ehkä tämänkin myyjäismokan voi kertoa, sillä rikos lienee jo vanhentunut. Puhuimme jo hyvissä ajoin ennen eräitä myyjäisiä, että täytyypäs tarkistaa auton katsastuspäivä, sillä muistelimme sen olevan loppuvuodesta. Myyjäistohinassa saattaa jäädä moni tärkeä asia unohduksiin. Siinä myyjäiskaupunkia kohti ajellessa jo lähellä päätepistettä, kuskille sattui jostain kumman syystä mieleen se auton katsastusaika ja siinä kätevästihän repsikan paikalla oleva sen sitten tarkasti ja yhdessä todettiin, että jokunen päivä oltiin jo niin sanotusti yliajalla. Hyvin kuitenkin perille päästiin, myyjäiset pidettiin ja vielä kotiinkin asti selvittiin. Ja lain kuuliaisesti sitten vietiin autoa seuraavalla viikolla näytille. Sen myyjäisreissun ajan kyllä noudatettiin liikennesääntöjä erityisen huolellisesti.